In beeld: onrust in de Arabische wereld

Jemenitische demonstranten zingen leuzen en roepen op tot het vertrek van president Ali Abdullah Saleh in de hoofdstad Sanaa.
Jemenitische demonstranten zingen leuzen en roepen op tot het vertrek van president Ali Abdullah Saleh in de hoofdstad Sanaa. Foto AP / Hani Mohammed

Terwijl de onrust in Tunesië aanhoudt, gingen vandaag ook de Egyptenaren en Jemenieten weer de straat op. De bevolking in de landen is geïnspireerd door wat zich de afgelopen weken in Tunesië heeft voltrokken.

Jemen
Duizenden inwoners van Jemen gingen vandaag de straat op in de hoofdstad Sanaa en riepen op tot het vertrek van president Ali Abdullah Saleh. “Dertig jaar aan de macht is genoeg”, zo luidde de boodschap.

Egypte
Sinds de protesten in Egypte dinsdag op gang kwamen, zijn er inmiddels mogelijk meer dan duizend arrestaties verricht. De Egyptische regeringspartij is niet van plan concessies te doen aan de demonstranten, maar staat wel open voor dialoog met de bevolking, zo bleek vandaag. In Suez, ten oosten van Kairo, waren vandaag veel ongeregeldheden en plunderingen.

Tunesië
In Tunesië gingen vandaag opnieuw duizend mensen de straat op in de hoofdstad Tunis. De betogers eisten het vertrek van loyalisten van Ben Ali die zitting hebben in de interim-regering. Vanavond werd bekend dat de minister van Buitenlandse Zaken zijn ontslag heeft ingediend.

Jemenitische demonstranten zingen anti-regeringsleuzen en zwaaien met de nationale vlag in de hoofdstad Sanaa. Foto AP / Hani MohammedJemenitische demonstranten zingen anti-regeringsleuzen en zwaaien met de nationale vlag in de hoofdstad Sanaa. Foto AP / Hani Mohammed

Jemenitische demonstranten in de hoofdstad Sanaa. Foto AP / Hani MohammedJemenitische demonstranten in de hoofdstad Sanaa. Foto AP / Hani Mohammed

Jemenitische demonstranten in de hoofdstad Sanaa. Foto Reuters / Khaled AbdullahJemenitische demonstranten in de hoofdstad Sanaa. Foto Reuters / Khaled Abdullah

Jemenitische demonstranten in de hoofdstad Sanaa. Foto Reuters / Khaled AbdullahJemenitische demonstranten in de hoofdstad Sanaa. Foto Reuters / Khaled Abdullah

Betogers op een anti-regeringsdemonstratie in Radfan, een district in Lahej, een zuidelijke provincie van Jemen. Foto ReutersBetogers op een anti-regeringsdemonstratie in Radfan, een district in Lahej, een zuidelijke provincie van Jemen. Foto Reuters

Tunesische studenten demonstreren voor de deur van het ministerie van Justitie in Tunis. Foto AFP / Fethi BelaidTunesische studenten demonstreren voor de deur van het ministerie van Justitie in Tunis. Foto AFP / Fethi Belaid

Tunesische studenten worden ingesloten door de oproerpolitie in Tunis. Foto AFP / Fethi BelaidTunesische studenten worden ingesloten door de oproerpolitie in Tunis. Foto AFP / Fethi Belaid

Tunesische studenten tonen een portret van de gevluchte vrouw van president Ben Ali, Leila Trabelsi, in Tunis. Foto AFP / Fethi BelaidTunesische studenten tonen een portret van de gevluchte vrouw van president Ben Ali, Leila Trabelsi, in Tunis. Foto AFP / Fethi Belaid

Boze Egyptenaren roepen anti-regeringsleuzen tijdens een demonstratie in Suez. Foto APBoze Egyptenaren roepen anti-regeringsleuzen tijdens een demonstratie in Suez. Foto AP

De Egyptische oproerpolitie omsingelt de betogers in Suez. Foto APDe Egyptische oproerpolitie omsingelt de betogers in Suez. Foto AP

Egyptenaren in de straten van Suez eisen het vertrek van president Hosni Mubarak. Foto AFP / Khaled DesoukiEgyptenaren in de straten van Suez eisen het vertrek van president Hosni Mubarak. Foto AFP / Khaled Desouki

Egyptenaren in de straten van Suez. Foto AFP / Khaled DesoukiEgyptenaren in de straten van Suez. Foto AFP / Khaled Desouki