Hoofdsponsor Utrecht in financiële problemen

Verzekeraar Agis en Douwe Egberts worden genoemd als mogelijke nieuwe hoofdsponsor.

FC Utrecht moet mogelijk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor nu het vastgoedconcern Phanos financiële problemen heeft. Het contract ter waarde van 2,7 miljoen euro per jaar met shirtsponsor Phanos loopt aan het einde van dit seizoen af en het is onzeker of dat wordt verlengd.

Volgens clubvoorzitter Jan Willem van Dop is FC Utrecht in gesprek met twee potentiële partners, maar wordt er ook nog met Phanos onderhandeld. Van Dop wilde niet zeggen of Phanos zijn verplichtingen kan nakomen. „We doen nooit mededelingen over debiteuren, maar in zijn algemeenheid kun je wel zeggen dat debiteuren door de economische malaise langzamer betalen.”

Phanos heeft problemen met zijn beleggingsfonds. Zorgverzekeraar Agis en het in Utrecht gevestigde Douwe Egberts worden genoemd als nieuwe hoofdsponsor. Agis sponsort nu de vrouwen van Utrecht. (NRC)