Egyptische regering doet geen concessies aan demonstranten

De oproerpolitie was vandaag massaal aanwezig in de Egyptische stad Suez, waar het onrustig was. Foto AFP.

De Egyptische regeringspartij is niet van plan concessies te doen aan de demonstranten, maar staat wel open voor dialoog met de bevolking. Dat zei een woordvoerder van de Nationale Democratische Partij (NDP) van Mubarak vanmiddag na een spoedberaad van de Egyptische regering.

De woordvoerder dat de regering er vertrouwen in heeft dat zij naar de wensen van de bevolking kan luisteren. “De NDP is klaar voor een dialoog met de bevolking, de jeugd en legale politieke partijen. Maar democratie heeft zijn regels en procedures. De minderheid kan niet zijn wil aan de meerderheid opleggen.” Met die “minderheid” bedoelt de woordvoerder de tienduizenden demonstranten die al dagenlang protesteren tegen het regime.

Regering ontkent dat Gamal Mubarak gevlucht is
Regeringsofficials ontkenden vanmiddag dat Gamal Mubarak, de zoon van de president en door velen getipt als zijn opvolger, het land ontvlucht is. Die geruchten gingen vandaag op verschillende internetsites. Een woordvoerder van de regeringspartij zei echter dat de jonge Mubarak bij het genoemde spoedberaad van zijn vaders partij aanwezig was.

Eerder vanmiddag schaarde de grootste oppositiebeweging van Egypte, de Moslimbroederschap, zich achter de protesten tegen de regering. Een woordvoerder riep de aanhangers van de fundamentalistisch-islamitische partij op zich aan te sluiten bij een voor morgen aangekondigde massabetoging.