Dochter vast na inbraak, Vanessa past op de kinderen

Drie inbraken in sterrenland domineren deze week de boulevard-bladen. De moeder van Ben en Dean viel flauw. In de bosjes of in de huiskamer?

Cover van het tijdschrift Story
Cover van het tijdschrift Story

Ruim 3,7 miljoen mensen keken vrijdag naar de finale van The Voice of Holland, ’s ochtends had een zeker ochtendblad al geconstateerd dat heel Nederland op z’n kop stond, de hitlijsten worden gedomineerd door Voice-winnaar Ben Saunders en de producent van het programma, John de Mol sr., heeft in menig praatprogramma zijn succes mogen vieren.

Je zou denken dat tijdens zulke hoogtijdagen in de wereld van glitter & glamour ‘de bladen’ een graantje meepikken.

Dat doen ze, maar, raar genoeg, bescheiden.

Privé, met nog altijd de meeste lezers in de branche, heeft onbedoeld een themanummer: inbraak bij BN’ers. Hoofdredacteur Evert Santegoeds schrijft in zijn rubriek: „Wat een ongekend heftige showbizzweek was het, met tv-shows die Nederland voor de buis kluisterden(-). Drie inbraken in sterrenland hielden de gemoederen bezig.”

Volgt de opsomming, met uiteraard de ‘brutale’ inbraak in de woning van vader en moeder Saunders, nota bene gepleegd terwijl hun andere zoon, Dean, triomfen stond te vieren in Popstars , het beduidend minder succesvolle zusje van The Voice.

Moeder Lesley was bij thuiskomst flauwgevallen – in de huiskamer in het ene blad, in de bosjes in het andere – en ze betreurt hevig het verdwenen gouden horloge van haar man. „Hij heeft daar zo veel jaar voor moeten werken en was er trots op.”

Het is een authentiek citaat, toegegeven, maar die hebben de andere bladen ook. Party (‘30 % spannender’ staat er op het omslag) krijgt ‘ma Saunders’ zelfs aan de praat over haar gezondheid en concludeert: „(-) ook haar gezondheidstoestand tijdens de live uitzendingen is wat haar betreft, op de positieve uitslag na, niet voor herhaling vatbaar”.

Zo is het toevallig ook nog eens een keer, maar waar hadden we het over? De inbraken. Welbeschouwd zijn die interessanter dan Ben, Ben en nog eens Ben. Althans die ene, bij Hans Breukhoven thuis, villa De Breuckhove, in Wassenaar. Hans is de ex van Connie, beter bekend als Vanessa .

Hun inbraak heeft, in alle ernst, trekken van een tragedie en dat zien de bladen ook.

„Ellende voor Connie nog lang niet voorbij!” kopt Privé, dat naar eigen zeggen als eerste met het nieuws kwam, hoopvol. Het gaat om roof van de goed verborgen kluis in de villa, waarbij een ‘groot bedrag aan contanten’ en ‘diverse zeer waardevolle horloges’ zouden zijn ontvreemd.

Maar dat is het punt niet, het punt is dat de oudste, geadopteerde dochter van de Breukhovens, Constanza, van de kraak verdacht wordt, samen met haar vriend ‘Mo K.’ die in Weekend bij zijn volle naam wordt genoemd. Beiden zitten vast, net als Mo’s broer.

Connie Breukhoven probeerde volgens Privé het drama ‘angstvallig’ verborgen te houden – ongetwijfeld waar. Haar beslissing de kinderen van Constanze en Mo in huis te nemen „zou volgens haar al eerder zijn genomen”. Constanza wilde, zo had ze gezegd, op een cruiseschip gaan werken. Privé, dat leesbaar meeleeft met de diva, constateert niettemin hardvochtig: „Om een verhaal zit Connie nooit verlegen”.

Weekend is rupsje-nooit-genoeg: het blad suggereert bij monde van een „vriend van Hans en Connie, die niet met naam genoemd wil worden”, dat Constanza slachtoffer is geworden van een complot. Story voegt een multiculturele dimensie toe en meldt dat Constanza een collega in Connies kliniek had bedreigd. „Ze had grote problemen omdat hij homoseksueel was. Dat komt door de kringen waarin zij verkeert. Daarin vinden ze homo’s ziek en minderwaardig. Maar die houding accepteer ik niet.” Story ontwaart ook een nieuwe rel rondom een andere dochter: die zou rekeningen voor aankopen in een ‘chique boetiek’ niet betalen.

Het enige goede bericht is dat Connie en Hans onder druk van de omstandigheden weer met elkaar praten.

Pieter Kottman