Ajax na 4-1 winst op NAC naar halve finale beker

De vier halve finalisten van de KNVB Beker zijn bekend. Ajax voegde zich vanavond als vierde ploeg bij de laatste vier door in de eigen Arena met 4-1 van NAC te winnen. Gisteren plaatsten FC Twente en FC Utrecht zich al voor de halve finales. RKC deed dat dinsdag.

Hoewel Ajax uiteindelijk ruim won, kwam NAC al na acht minuten voetballen op voorsprong in Amsterdam dankzij een goal van Fouad Idabdelhay. Tien minuten later bracht Siem de Jong Ajax alweer langszij. Nog voor rust, in de 35e minuut, zette Miralem Sulejmani de Amsterdammers op voorsprong (2-1). Na rust bepaalden Vurnon Anita en opnieuw Sulejmani de uitslag op 4-1.

Gisteravond bereikte FC Twente de halve finales door PSV na penalties uit te schakelen. FC Utrecht won met 3-2 van FC Groningen. RKC was dinsdag al met 6-0 te sterk voor de amateurs van Noordwijk.

Loting halve finales

De loting voor de halve finales van het bekertoernooi heeft RKC aan Ajax gekoppeld. De Brabanders spelen op donderdag 3 maart in de Amsterdam Arena. FC Utrecht treft FC Twente een dag eerder in Enschede.