6 redenen om uit te gaan

1 Gedichtendag

Het Huis van de Poëzie?

Utrecht: stadhuis. Tijd: 20.00-0.00u. Kaarten: 10 (U-Pas, CJP en 65+) of 15 euro. www.huisvandepoezie.nl

Gerrit Komrij opent samen met de burgemeester van Utrecht Het Huis van de Poëzie. Zo’n 30 dichters uit binnen- en buitenland dragen voor in alle ruimtes van het stadhuis. Naast klassieke voordrachten kun je o.a. een interactieve ‘dichtersvergadering’, een Donkere Kamer en een zoektocht naar de relatie tussen muziek, hiphop en poëzie verwachten.

2 MUZIEK

Mark Foggo

Leiden: LVC. Tijd: 21.00u. Kaarten: 12 euro. www.lvc.nl

De Britse skamuzikant Mark Foggo maakt vrolijke en energieke skapunk. Vorig jaar verscheen op het label V2 Records zijn nieuwste cd Mad .

3 Openingsfeestje

Grounds podium + café

Rotterdam: Grounds. Tijd: 16.30-18.30u. Gratis. www.grounds.nu

Vandaag presenteert het WMDC de nieuwe naam voor zijn podium en wordt de tot podiumcafé verbouwde foyer geopend. Met voorproefjes van de Grounds-podiumprogrammering, omlijst door Perquisite en dj Gea Russell. Met de Afrikaanse gitarist en zanger Omar Ka, saxofonist Ben van den Dungen & zanger Furlan Felter, singer/songwriter Naomi Sijmons, danser Ques o.l.v. een tangovioliste, en een mix van traditionele Indiase muziek met drum ‘n’ bass.

4 nanotechnologie

Nanofestival; de kracht van het kleine

Amsterdam: Nemo. Tijd: 19.00-23.00u. Gratis. www.nanofestival.nl

Om de kennis over Nanotechnologie te vergroten, startte de Commissie Maatschappelijke Dialoog Nanotechnologie in 2009 een campagne. Ter afsluiting van dit project is er het Nanofestival, waar alle bevindingen op een toegankelijke en ludieke manier worden gepresenteerd. Je kunt o.a. meepraten in debatten, films bekijken, proefjes doen in het nanolab en shoppen in het Nano-warenhuis.

5 PRESENTATIES

Pecha Kucha @ TAC

Eindhoven: TAC. Tijd: 20.30u.

Gratis. www.tac.nu

Pecha Kucha is een Japans concept voor het geven van korte creatieve presentaties. Een presentatie duurt 6 minuten en 40 seconden en wordt begeleid door 20 beelden die ieder 20 seconden in beeld zijn. Sprekers zijn: Ateliereen, Jet Scholte, Lars Leeuw, Mo Swillens, Stadvis en LaMachine.

6 mode & eten

Spoons full of fashion

Amsterdam: de culinaire werkplaats. T/m 30 jan, 17.00-22.00, vr-zo 12.00-22.00u. Prijs: bepaal je achteraf. www.deculinairewerkplaats.nl

Eetspecial (vijf gerechtjes) van ontwerpersduo Marjolein Wintjes en Eric Meursing en een expositie waarin zij trends integreren in een vooruitblik op eten en modestoffen in 2012 en daarna.