5 redenen om tv te kijken

1 serie

Wie is de Mol?

Ned. 1, 20.30-21.30 u.

Art Rooijackers wordt nog altijd het meest verdacht, op de voet gevolgd door Patrick Stoof. Maar let ook Pepijn Gunneweg hoor. En Karin de Groot maakt zich steeds verdachter.

2 docu

The first life

Canvas, 20.40-21.40 u.

Slot van zoektocht naar sporen van de eerste levensvormen op aarde.

3 film

Carlito’s Way

RTL 7, 22.35-01.15 u.

Eerst zendt RTL 7 om 20.30 uur de prequel Carlito’s Way: Rise to Power uit, daarna het eerste deel en dat is wél een superieure misdaadtragedie van mythische allure. Al Pacino excelleert als een romantisch ingestelde, legendarische drugsbaron uit Spanish Harlem, die na vijf jaar gevangenisstraf oprecht van plan is zijn leven te beteren, maar er tevens nogal ouderwetse opvattingen over loyaliteit op nahoudt. Met een gedenkwaardige Sean Penn als hyperactieve advocaat. (Brian De Palma, 1993).

4 iffr

Filmfestival Rotterdam

Ned. 2, 23.00-23.30 u.

Live verslag van het Rotterdams Filmfestival, gepresenteerd door Sarah Meuleman en Dave von Raven.

5 docu

The forgotten space

Ned. 2, 23.30-00.55 u.

Fotograaf, filmer en schrijver Allan Sekula en de Frans-Amerikaanse regisseur en filmhistoricus Noël Burch stellen kritische vragen bij de globalisering van de economie aan de hand van containervervoer over zee.