Waarom ‘Penelope Cruz’ vanmorgen trending is op Twitter

Actors Penelope Cruz and Javier Bardem attend the NBA basketball game between Miami Heat and Los Angeles Lakers at the Staples Center in Los Angeles December 25, 2010. REUTERS/Danny Moloshok (UNITED STATES - Tags: SPORT BASKETBALL ENTERTAINMENT IMAGES OF THE DAY)
Actors Penelope Cruz and Javier Bardem attend the NBA basketball game between Miami Heat and Los Angeles Lakers at the Staples Center in Los Angeles December 25, 2010. REUTERS/Danny Moloshok (UNITED STATES - Tags: SPORT BASKETBALL ENTERTAINMENT IMAGES OF THE DAY) Cruz en Bardem bij een NBA basketballwedstrijd in Los Angeles, op 25 december 2010. Foto Reuters

Elke ochtend kijkt nrc.nl naar een ‘trending topic’, een van de onderwerpen waar het meest over wordt gesproken op Twitter. Vandaag wordt er veel getwitterd over Penélope Cruz (imdb).

De 36-jarige Spaanse actrice, die onlangs trouwde met acteur Javier Bardem (imdb), is afgelopen nacht bevallen in een ziekenhuis in Los Angeles.
De naam en het geslacht van het kind zijn nog niet bekendgemaakt. De Spaanse Cruz was volgens El País aanvankelijk van plan in Madrid te bevallen, maar koos voor Los Angeles zodat haar kind naast de Spaanse ook de Amerikaanse nationaliteit krijgt.
Cruz maakte haar zwangerschap in september wereldkundig. De actrice, die binnenkort te zien is in Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, was toen al 4,5 maand in verwachting.
Cruz trouwde in juli in het geheim met de 41-jarige Bardem. Het koppel speelde in 1992 in de film Jamón, Jamón, waarin beiden een hoofdrol vertolkten. Tijdens de opnamen van Woody Allens Vicky Christina Barcelona zestien jaar later vielen Cruz en Bardem voor elkaar.