Volhouders

Tunis. Nee, dit is geen schilderij uit de negentiende eeuw. Onder de bonte dekens liggen Tunesische demonstranten, die hun kamp hebben opgeslagen voor het kantoor van premier Mohammed Ghannouchi. Velen komen van ver buiten Tunis en slapen noodgedwongen in de buitenlucht. Naar huis gaan ze niet, uit protest tegen de Tunesische regering die nog altijd veel oude vrienden van de verdreven president Zine al-Abidine Ben Ali telt. Maandag verdreef de oproerpolitie honderden actievoerders die voor het kantoor van de premier riepen om het vertrek van de premier en zijn ministers. Tijdens de confrontatie werden enkele politieauto's vernield. De ongeveer 1.000 demonstranten lieten zich echter niet verdrijven en verzamelden zich maandagavond opnieuw voor het stadhuis, waar de interim-regering tijdelijk zetelt. Legerleider Rachid Ammar riep de demonstranten op de overgangsregering niet te hinderen bij het vormen van een nieuw kabinet. Premier Ghannouchi verklaarde op te stappen wanneer nieuwe verkiezingen zijn gehouden. Maar om nieuwe verkiezingen te kunnen houden, moet er eerst een herschikking komen van de interim-regering. Volgens de autoriteiten zijn tijdens de protesten de afgelopen weken in totaal 78 burgers omgekomen. Volgens de oppositie ligt dit getal in werkelijkheid veel hoger. Protesters from marginalised rural areas camp out overnight outside the prime minister's office in Tunis January 25, 2011. Tunisian politicians are negotiating the creation of a council to oversee the interim government, people close to the talks said on Monday after days of street protests demanding that the cabinet resign. REUTERS/ Finbarr O'Reilly (TUNISIA - Tags: CIVIL UNREST POLITICS)
Tunis. Nee, dit is geen schilderij uit de negentiende eeuw. Onder de bonte dekens liggen Tunesische demonstranten, die hun kamp hebben opgeslagen voor het kantoor van premier Mohammed Ghannouchi. Velen komen van ver buiten Tunis en slapen noodgedwongen in de buitenlucht. Naar huis gaan ze niet, uit protest tegen de Tunesische regering die nog altijd veel oude vrienden van de verdreven president Zine al-Abidine Ben Ali telt. Maandag verdreef de oproerpolitie honderden actievoerders die voor het kantoor van de premier riepen om het vertrek van de premier en zijn ministers. Tijdens de confrontatie werden enkele politieauto's vernield. De ongeveer 1.000 demonstranten lieten zich echter niet verdrijven en verzamelden zich maandagavond opnieuw voor het stadhuis, waar de interim-regering tijdelijk zetelt. Legerleider Rachid Ammar riep de demonstranten op de overgangsregering niet te hinderen bij het vormen van een nieuw kabinet. Premier Ghannouchi verklaarde op te stappen wanneer nieuwe verkiezingen zijn gehouden. Maar om nieuwe verkiezingen te kunnen houden, moet er eerst een herschikking komen van de interim-regering. Volgens de autoriteiten zijn tijdens de protesten de afgelopen weken in totaal 78 burgers omgekomen. Volgens de oppositie ligt dit getal in werkelijkheid veel hoger. Protesters from marginalised rural areas camp out overnight outside the prime minister's office in Tunis January 25, 2011. Tunisian politicians are negotiating the creation of a council to oversee the interim government, people close to the talks said on Monday after days of street protests demanding that the cabinet resign. REUTERS/ Finbarr O'Reilly (TUNISIA - Tags: CIVIL UNREST POLITICS) REUTERS

Nee dit is geen schilderij uit de negentiende eeuw. Onder de bonte dekens liggen Tunesische demonstranten, die hun kamp hebben opgeslagen voor het kantoor van premier Mohammed Ghannouchi. Velen komen van ver buiten Tunis en slapen noodgedwongen in de buitenlucht. Naar huis gaan ze niet, uit protest tegen de Tunesische regering die nog altijd veel oude vrienden van de verdreven president Zine al-Abidine Ben Ali telt. Maandag verdreef de oproerpolitie honderden actievoerders die voor het kantoor van de premier riepen om het vertrek van de premier en zijn ministers. Tijdens de confrontatie werden enkele politieauto’s vernield. De ongeveer 1.000 demonstranten lieten zich echter niet verdrijven en verzamelden zich maandagavond opnieuw voor het stadhuis, waar de interim-regering tijdelijk zetelt. Legerleider Rachid Ammar riep de demonstranten op de overgangsregering niet te hinderen bij het vormen van een nieuw kabinet. Premier Ghannouchi verklaarde op te stappen wanneer nieuwe verkiezingen zijn gehouden. Maar om nieuwe verkiezingen te kunnen houden, moet er eerst een herschikking komen van de interim-regering. Volgens de autoriteiten zijn tijdens de protesten de afgelopen weken in totaal 78 burgers omgekomen. Volgens de oppositie ligt dit getal in werkelijkheid veel hoger.