vandaag

In het nieuws:

Onderwijsbond CNVO start in samenwerking met 21 onderwijsorganisaties een actiecampagne tegen de voorgenomen bezuiniging in het onderwijs. De acties worden op 9 februari afgesloten met een landelijke manifestatie in Nieuwegein.

In het Zwitserse Davos begint het Wereld Economisch Forum (WEF). Tijdens het WEF komen bestuursvoorzitters van de grootste bedrijven ter wereld samen met internationale politici, wetenschappers en journalisten. Het WEF heeft grote invloed op besluitvorming wereldwijd. De debatten zijn te volgen via Twitter, Facebook en MySpace.

In Rotterdam begint de veertigste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Het festival wordt geopend in concertgebouw De Doelen met de Griekse film Wasted Youth. De speelfilm van regisseurs Argyris Papadimitropoulos en Jan Vogel geeft een inkijk in het dagelijks leven van het door de crisis getroffen Athene. Het filmfestival duurt tot en met 6 februari.

Stichting Dutch Bloggies maakt vanavond in het Paard van Troje in Den Haag de blogger van het decennium bekend. Genomineerd zijn Dominique Weesie (GeenStijl), Electric Luna (Maanisch), Henk de Hooge (Dutch Cowboys), Wim de Bie (Bieslog) en Martine de Jong (Recensiekoning). Na de uitreiking zal Dutch Bloggies zich opheffen.