Tunesië vaardigt arrestatiebevel uit tegen Ben Ali

Ben Ali met zijn vrouw Leila tijdens de presidentsverkiezingen in oktober 2009.
Ben Ali met zijn vrouw Leila tijdens de presidentsverkiezingen in oktober 2009. Foto AFP / Fethi Belaid

Tunesië heeft een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de gevluchte ex-president Zine El Abidine Ben Ali.

Dit maakte de Tunesische minister van Justitie, Lazhar Karoui Chebbi, zojuist bekend.

Arrestatie familieleden
Voor de arrestatie heeft Tunesië de hulp ingeroepen van Interpol. De minister van Justitie wil ook dat de vrouw van Ben Ali en andere leden van de familie worden gearresteerd. Tunesië wil de familieleden vervolgen wegens diefstal van staatseigendommen.

Opnieuw demonstraties
Bij demonstraties in de hoofdstad Tunis zijn vandaag opnieuw rellen uitgebroken. De oproerpolitie raakte slaags met de betogers. De Tunesiërs eisen het aftreden van premier Ghannouchi en alle andere bewindslieden die onder Ben Ali hebben gediend.