Nadal uitgeschakeld, slaagt niet in behalen ‘Grand Slam’

Rafael Nadal of Spain reacts during his quarter-final match against compatriot David Ferrer at the Australian Open tennis tournament in Melbourne January 26, 2011. REUTERS/Mick Tsikas (AUSTRALIA - Tags: SPORT TENNIS)
Rafael Nadal of Spain reacts during his quarter-final match against compatriot David Ferrer at the Australian Open tennis tournament in Melbourne January 26, 2011. REUTERS/Mick Tsikas (AUSTRALIA - Tags: SPORT TENNIS)

Het is Rafael Nadal niet gelukt om voor de vierde opeenvolgende keer te zegevieren op een Grand Slam-toernooi. Vandaag moest hij het in de kwartfinale van de Australian Open afleggen tegen zijn landgenoot, de Spanjaard David Ferrer. Door een blessure kwam Nadal niet tot zijn gebruikelijke niveau. Hij verloor in drie sets: 6-4, 6-2, 6-3.

De laatste keer dat een tennisser vier Grand Slam-toernooien achter elkaar won, een zogeheten ‘Grand Slam’, was in 1969 de Australiër Rod Laver. Hij deed dit in één kalenderjaar, de zuiverste vorm. Uitgerekend in de Rod Laver Arena in Melbourne moest Nadal vandaag het hoofd buigen. Nadal won vorig jaar achtereenvolgens Roland Garros, Wimbledon en de US Open.

Vorig jaar speelde een blessure hem ook al parten op de Australian Open. Tijdens de kwartfinale-partij tegen de Brit Andy Murray moest hij opgeven vanwege een knieblessure. Net als vandaag was dat op de nationale Australische feestdag.

Andy Murray tegenstander Ferrer in halve finale
Murray won vandaag zijn kwartfinale tegen Oekraïner Alexandr Dolgopolov en komt in de halve finale uit tegen Ferrer. Andy Murray heeft op de Australian Open in Melbourne de halve finale bereikt. De als vijfde geplaatste Brit, vorig jaar verliezend finalist, maakte in vier set een einde aan de verrassende opmars van Dolgopolov, verantwoordelijk voor de uitschakeling van Jo-Wilfried Tonga en Robin Söderling: 7-5, 6-3, 6-7 (3), 6-3.

De andere halve finale gaat tussen Roger Federer en de Serviër Novak Djokovic, die zich gisteren plaatsten.

Clijsters en Zvonareva strijden om finaleplaats
In het vrouwentoernooi strijden morgen Kim Clijsters en Vera Zvonareva om een plaats in de finale van de Australian Open. De Belgische rekende vandaag in de kwartfinale in twee sets af met Agnieszka Radwanska uit Polen: 6-3, 7-6 (4). De Russische Zvonareva was de Tsjechische Petra Kvitova met 6-2, 6-4 de baas. De andere halve finale gaat tussen Caroline Wozniacki uit Denemarken en Na Li uit China.