Kort nieuws Sport

Gemeenteraad van Maastricht scheldt MVV lening kwijt

Door onze correspondent

Maastricht, 26 jan. De gemeenteraad van Maastricht is gisteren akkoord gegaan met de kwijtschelding van 1,7 miljoen euro aan voetbalclub MVV. Het voornemen was vorig jaar al kenbaar gemaakt, toen de gemeente voor 1,8 miljoen euro stadion De Geusselt overnam. Om in aanmerking te komen voor een kwijtschelding moest de voetbalclub aan een aantal voorwaarden voldoen. Daarbij hoorde het wegwerken van alle schulden. MVV staat nu nog steeds voor 66.000 euro in het krijt bij een aantal crediteuren. Maar een meerderheid van de raad vindt het voldoende dat het overgrote deel van de schulden is verdwenen. Diverse partijen gaven gisteren wel aan dat dit de laatste hulp aan de club moet zijn. MVV is al jaren een hoofdpijndossier voor de Maastrichtse politiek. Vorig jaar september stapte de verantwoordelijke wethouder Luc Winants (CDA) op na kritiek van de raad. Die verweet hem het achterhouden van informatie over schulden bij de aankoop van het stadion. De vorige burgemeester Gerd Leers (CDA) dankte juist zijn reputatie als bestuurder aan zijn weigering om als gemeente de noodlijdende voetbalclub de helpende hand toe te steken. Zelfs tijdens een belegering van het stadhuis door woedende supporters bleven hij en de raad bij dat standpunt.

Bekerzege Arsenal, United blijft leider

Londen, 26 jan. In Engeland plaatste Arsenal zich gisteravond voor de finale van de League Cup. Ipswich Town werd over twee duels verslagen. Nadat Arsenal de uitwedstrijd met 1-0 had verloren, volgde gisteren in Londen in de return een 3-0 overwinning. De doelpunten werden gemaakt door: Nicklas Bendtner ,Laurent Koscielny en Cesc Fabregas. In een competitiewedstrijd won Manchester United bij 3-2 bij Blackpool. Door de zege verstevigt Manchester United de koppositie met 51 punten. Arsenal volgt op vijf punten. Manchester United moest in Blackpool een 2-0 achterstand wegwerken. Na doelpunten van Craig Cathcart en Dudley Campbeel bezorgden Dimitar Berbatov (2) en Javier Hernandez de koploper de zege. Aston Villa won op bezoek bij Wigan Athletic met 2-1. Gabriel Agbonlahar en Ashley Young waren trefzeker voor de bezoekers. James McCarthy deed iets terug voor Wigan. (Novum)

Jeugdspeler houdt Schalke 04 in beker

Gelsenkirchen, 26 jan. Voetbalclub Schalke 04 heeft zich gisteravond geplaatste voor de halve finales van het Duitse bekertoernooi. In eigen stadion werd FC Nürnberg met 3-2 verslagen. De winnende goal kwam een minuut voor het verstrijken van de verlenging van de voet van de 17-jarige invaller Julian Draxler. De extra speeltijd was nodig na een 2-2 stand in de reguliere speeltijd. Voor Schalke 04, waar Klaas-Jan Huntelaar wegens een blessure ontbrak, scoorden Mario Gavranovic en Ivan Rakitic. Julien Scheiber maakte beide treffers voor Nürnberg. In Italië bereikte Palermo dankzij een zege op Parma de laatste vier van de Coppa, het nationale bekertoernooi. Na een 0-0 eindstand nam Palermo de strafschoppen beter. (Novum)

RKC wint bekerduel met Noordwijk: 6-0

Waalwijk, 26 jan. RKC heeft de halve finales van de strijd om de KNVB beker bereikt. De eerstedivisieclub won gisteravond op eigen veld overtuigend van amateurclub Noordwijk: 6-0. Ronald van Hout maakte een hattrick. Derk Boerrigter maakte twee doelpunten en Donny de Groot één. De drie andere bekerduels in de kwartfinale worden vanavond en morgen gespeeld. (Novum)

Kesler (ex-KNVB) helpt dierenpark

Emmen, 26 jan. Henk Kesler is sinds gisteren in dienst van Dierenpark Emmen. De voormalig directeur betaald voetbal van de KNVB is aangetrokken om de plannen voor de verhuizing naar een nieuwe locatie in goede banen te leiden. Kesler (61) moet sturing geven aan de organisatie voor het nieuwe themapark dat in 2015 geopend moet worden. Hij zegt het voetbal geen moment te missen. „De tijd van de voetballerij is afgesloten. Dit is een nieuw leven.” (Novum)

LA Lakers verslaan Utah Jazz ruim

Los Angeles, 26 jan. De basketballers van de Los Angeles Lakers hebben vannacht voor eigen publiek ruim gewonnen van Utah Jazz: 120-91. De nummer twee van de Amerikaanse profcompetitie NBA nam vooral in het eerste en tweede kwart afstand van Utah, de club van de Nederlander Francisco Elson. (Novum)