Justine Henin beëindigt opnieuw tenniscarrière

Henin stond in totaal 117 weken genoteerd als nummer één van de wereld. Foto Reuters / Tim Wimborne

Tennisster Justine Henin heeft wederom haar carrière beëindigd. De 28-jarige Belgische kwam vorig jaar na een vroeg pensioen terug in het damestennis. Een aanhoudende elleboogblessure noopt haar echter tot een nieuw afscheid van de sport.

Slechts ruim een jaar duurde de comeback van Henin, die afgelopen week in de derde ronde van de Australian Open werd uitgeschakeld. In mei 2008 trok ze als nummer één van de wereld de stekker uit haar loopbaan. Geen zin meer. In januari 2010 bereikte ze bij haar tweede toernooi sinds haar comeback de finale in diezelfde Australian Open. Maar een half jaar later op Wimbledon, de enige van de vier Grand Slams die ze nooit wist te winnen, liep ze een elleboogblessure op.

Die blessure speelt haar nog steeds parten. Henin werd nooit meer de dominante speelster die ze voor haar eerste afscheid was. Ze won nog wel de toernooien van Rosmalen en Stuttgart. Haar partij vorige week tegen Svetlana Koeznetsova was de laatste uit haar carrière. Henin won in haar loopbaan zeven Grand Slam titels en Olympisch goud in 2004.