GeenStijl-oprichter uitgeroepen tot blogger van het decennium

GeenStijl-oprichter Dominique Weesie is door Stichting Dutch Bloggies vanavond uitgeroepen tot Blogger van het Decennium. Hij werd geroemd als sleutelfiguur achter het “ongekende blogsucces” van GeenStijl. “Vriend en vijand vinden dat hij een stempel heeft gedrukt op bloggen in Nederland”, aldus de jury.

Het juryrapport meldt: “Weesie is mede verantwoordelijk voor het strakke format van de site. Als voormalig Telegraaf-journalist heeft hij een goede neus voor nieuws en controverse. Ook durft hij te innoveren: vanuit Geenstijl ging hij zelfs Hilversum bestormen, waar zijn geesteskind PowNed vorig jaar als gloednieuwe omroepvereniging werd toegelaten tot het Publieke Bestel.”

Tot de zelfbenoemde hoogtepunten van GeenStijl behoren de chips-actie en de allochtoon-o-meter. Buiten kijf staat het ongemakkelijke treffen met toenmalig minister Vogelaar.