Foto Zilveren Camera aangesneden

Den Haag - Mark Rutte (VVD), Maxime Verhagen (CDA) en Geert Wilders (PVV) hebben een akkoord bereikt voor de te vormen regering. foto: Evert-Jan Daniels Evert-Jan Daniels;Hollandse Hoogte

De winnende foto van de Zilveren Camera is ook dit jaar weer onderwerp van discussie. De foto van Evert-Jan Daniels, die de politici Rutte, Verhagen en Wilders vastlegde, blijkt een ‘gecropte’ versie te zijn. Daniels heeft de zijkanten van de foto aangesneden. Zo maakte hij van een liggende foto een staande foto. Volgens Arno Haijtema van de Zilveren Camera wist de jury niet van de bewerking: „Maar dit is niet in strijd met het wedstrijdreglement.” Volgens hem komt aansnijden steeds vaker voor: „Veel kranten hebben tegenwoordig een tabloidformaat. Daarvoor moeten liggende foto’s staand worden gemaakt. Dan moet je dus wel croppen.”