FC Utrecht en FC Twente door naar halve finales beker

Mertens (l) viert een doelpunt met Demouge en Wuytens. Foto Reuters / Michael Kooren

FC Twente heeft PSV na penalties uitgeschakeld in de kwartfinale van de KNVB Beker. FC Utrecht heeft zich ten koste van FC Groningen geplaatst voor de halve finales. De Utrechters wonnen de kwartfinale thuis in de Galgenwaard met 3-2.

In Enschede stond het na 120 minuten voetbal 1-1. Theo Janssen tekende vanaf elf meter, na hands van Orlando Engelaar, voor de 1-0. Namens PSV was het Danny Koevermans die in de slotseconden van de reguliere speeltijd de gelijkmaker op zijn naam schreef. In de verlenging kwamen beide ploegen niet tot scoren. De penaltyreeks werd beslecht in het voordeel van Twente nadat Engelaar opnieuw de schlemiel was door als eerste in een lange reeks van strafschoppen te missen.

Utrecht kwam tegen Groningen tweemaal op voorsprong via Jan Wuytens en Dries Mertens (strafschop), maar beide keren kwamen de bezoekers terug. Een knappe schuiver van Tim Matavz en een benutte penalty van Andreas Granqvist zorgden voor evenwicht. De 3-2 van Nana Asare was genoeg voor de zege en een Utrechts startbewijs voor de halve finale.

Dinsdag plaatste RKC zich als eerste club voor de laatste vier. De amateurs van Noordwijk waren geen partij voor de Waalwijkers: 6-0.