En weer stapt er een adviseur van Obama op

Eerder raakte de president al enkele invloedrijke stafmedewerkers kwijt.

De belangrijkste adviseur van de Amerikaanse president Barack Obama inzake klimaatverandering, Carol Browner, stapt op. Dat hebben verschillende bronnen bij het Witte Huis gezegd. Haar vertrek is een signaal dat Obama na de nederlaag van de Democraten bij de Congresverkiezingen in november niet van plan is opnieuw te proberen een klimaatwet door de Senaat te loodsen. Eerder raakte Obama enkele invloedrijke stafmedewerkers kwijt, onder wie zijn stafchef Rahm Emanuel. Obama koos William Daley als opvolger. Hij is een man met goede contacten bij de Chamber of Commerce, een organisatie die zich fel verzet tegen het aan banden leggen van de uitstoot van broeikasgassen. Volgens Amerikaanse milieuorganisaties is die keuze voor Browner de aanleiding geweest om te vertrekken. (Reuters, AP)