Congreslid Giffords van intensive care naar revalidatieziekenhuis

Giffords op weg naar het revalidatieziekenhuis in Houston. Foto AP / David J. Phillip

Congreslid Gabrielle Giffords is van de intensive care naar een revalidatieziekenhuis gebracht. Artsen verlaagden de status van haar toestand van “ernstig” naar “goed” en verwijderden een katheter uit haar hoofd dat vocht van haar hersenen afvoerde.

Giffords werd op 8 januari in het voorhoofd geschoten tijdens een politieke bijeenkomst in Tucson, Arizona. Onder begeleiding van politiewagens en helikopters, en geholpen door wegafzettingen, werd het 40-jarige lid van de Democratische Partij vandaag verplaatst. In het revalidatieziekenhuis wordt volgens artsen intensiever aan haar herstel gewerkt.

Giffords werd vrijdag vanuit Tucson naar de intensive care in een ziekenhuis in Houston gebracht. De drain die toen werd aangebracht in haar hoofd om ophopend hersenvocht af te voeren, kon worden verwijderd omdat Giffords volgens de artsen “vooruitgang boekt sinds ze in Houston is”. Het revalidatiecentrum is onderdeel van hetzelfde ziekenhuis.