4 redenen om tv te kijken

Schwarzenegger is de Terminator scene uit de film Terminator 2: Judgment Day (1991) FOTO: Universal Arnold Schwarzenegger
Schwarzenegger is de Terminator scene uit de film Terminator 2: Judgment Day (1991) FOTO: Universal Arnold Schwarzenegger

1 thriller

The Mothman Prophecies

RTL8, 20.30-22.45u.

Thriller naar boek van John A. Keel over de legende van de mottenman, een mansgroot nachtvlinderachtig wezen dat onheil zou aankondigen. Met Richard Gere als rouwende weduwnaar en Alan Bates als geschifte geleerde. (Mark Pellington, 2002)

2 romkom

Never been kissed

RTL5, 20.30-22.45u.

De 25-jarige journaliste Josie (Drew Barrymore) gaat terug naar haar middelbare school voor een artikel over de jeugd van tegenwoordig. Ze herbeleeft wat jeugdtrauma’s en raakt smoorverliefd op een leraar. Josie’s gedrag verwijst naar de komedies van Shakespeare, dé bron van veel romantische komedies. De film wordt ‘morality play’: zodra je je ontdoet van maskers, is er plaats voor romance. De ontknoping vindt niet voor niets plaats tijdens een gemaskerd bal. (Raja Gosnell, 1999)

3 reportage

Uit de kast

Ned.3, 21.15-21.50u.

Arie Boomsma volgt homo’s tijdens hun coming-out. De hoofdpersoon van deze week is Carlijn. Zij is lesbisch en weet dat al vanaf haar zestiende. Haar ouders heeft ze dat echter nooit verteld. Carlijn had namelijk ooit een eetstoornis en vindt daarom dat ze haar vader en moeder al genoeg tot last is geweest. Toch vindt ze dat het tijd wordt dat ze de ‘ware’ Carlijn leren kennen. Ze maakt een schilderij waarmee ze haar geheim eindelijk wereldkundig maakt.

4 SCIFI

Terminator 2: Judgement Day

RTL7, 20.30-23.00u.

De tweede Terminatorfilm wordt door kenners de beste uit de reeks genoemd, maar ook deze drijft vooral op de speciale effecten. Cyborg Schwarzenegger neemt het op tegen de geavanceerde T-1000, een grote plas kwik die iedere gedaante kan aannemen. Schwarzenegger moet de jonge John Connor (Edward Furlong) beschermen tegen deze nieuwste robot uit de toekomst, die de opdracht heeft om de toekomstige verzetsleider die Connor zal worden te doden. (James Cameron, 1991)

De uitgebreide programmagegevens staan op pagina 27.