Winterweer

Na een zeer zachte periode lijkt de winter in de laatste week van januari toch nog terug te keren. Het wordt kouder de komende dagen met ’s nachts ook stevige vorst. Hoe lang het winterweer aanhoudt is nog onzeker.

Vandaag zijn we begonnen met veel wolken en regen maar vanuit het noorden werd het droger met enkele opklaringen. De wolken nemen vanavond echter weer toe waarna er vannacht op steeds meer plaatsen neerslag gaat vallen. Dit zal niet alleen regen zijn maar plaatselijk ook natte sneeuw. Het koelt af naar 0 tot 3 graden.

Morgen wordt er met een zwakke tot matige noordoostenwind koudere lucht aangevoerd. De neerslag trekt in de ochtend naar het zuiden waarna het ook daar in de loop van de middag droog wordt. Het wordt maximaal 2 tot 4 graden. In de avond koelt het snel af, zeker tijdens opklaringen. In de nacht naar donderdag gaat het overal een paar graden vriezen.

Donderdag overdag zijn er nog vrij veel wolken maar het blijft vrijwel overal droog. Met temperaturen rond het vriespunt en een schrale noordoostenwind is het een kille dag. Vrijdag laat de zon zich weer wat vaker zien. Na een heldere nacht met op veel plaatsen matige vorst komt de temperatuur overdag net boven het vriespunt uit.