Waarom ‘Schiavone’ vanmorgen trending is op Twitter

Francesca Schiavone of Italy plays a shot during the women's quarter-final match against Caroline Wozniacki of Denmark at the Australian Open tennis tournament in Melbourne January 25, 2011. REUTERS/David Gray (AUSTRALIA - Tags: SPORT TENNIS) Schiavone tijdens haar partij tegen Wozniacki Foto Reuters

Elke ochtend kijkt nrc.nl naar een ‘trending topic’, een van de onderwerpen waar het meest over wordt gesproken op Twitter. Vandaag wordt er veel getwitterd over de Italiaanse tennister Francesca Schiavone.

Schiavone (wikipedia) verloor vannacht haar partij in de kwartfinale, maar haar tegenstandster Wozniacki (wikipedia) moest tot het uiterste gaan om haar eerste halvefinaleplaats op de Australian Open veilig te stellen. De Deense Wozniacki stond een set en een break achter, maar knokte zich terug. Dat leverde haar na bijna 2,5 uur spelen uiteindelijk de overwinning op. De bewondering gaat op Twitter vooral uit naar de Italiaanse.

Zo twitterde ‘broertje-van John’ Patrick McEnroe (wikipedia):

Let’s be honest. Schiavone has brought this tourney…and women’s tennis to life

De opluchting bij Wozniacki na haar overwinning was dan ook groot:

Caroline Wozniacki na de kwartfinale tegen Schiavone. Foto APCaroline Wozniacki na de kwartfinale tegen Schiavone. Foto AP