vandaag

In het nieuws:

Het voormalige hoofd van de Nederlandse Rooms-Katholieke Kerk, kardinaal Simonis, getuigt voor de rechtbank van Middelburg in de misbruikzaak rondom pater salesiaan Jan N. Ook de oud-bisschop van Breda, Huub Ernst, wordt vandaag gehoord. Jan N. misbruikte eind jaren 70 jongeren binnen de congregatie van de salesianen in Rijswijk en later in de jaren 80 als pastoor in Terneuzen. Het getuigenverhoor is een voorbereiding op een civiele rechtszaak van een 34-jarig slachtoffer tegen het Bisdom Breda, waaronder Terneuzen valt.

President Obama spreekt voor de tweede maal in zijn ambtstermijn de State of the Union uit. In de jaarlijkse ‘troonrede’ presenteert de president zijn plannen en doelstellingen voor het komend jaar aan leden van het Amerikaanse Congres. Obama verklaarde zaterdag al dat economische groei en het creëren van banen de speerpunten van het nieuwe jaarplan zullen zijn.