Van Bommel vertrekt per direct naar AC Milan

AC Milan neemt middenvelder Mark van Bommel tussentijds over van Bayern München, meldt de Duitse krant Bild. Van Bommel, aanvoerder van de Duitse club en van Oranje had nog een contract tot het einde van het seizoen bij de Duitse ‘Rekordmeister’. Gisteren was het nog onduidelijk of Van Bommel naar de Italiaanse club zou vertrekken.

De middenvelder was al in gesprek met AC Milan, maar wachtte op een akkoord van de Duitse club. Hoewel Bayern aanvankelijk wilde dat Van Bommel zijn contract zou afmaken, konden zij zich vinden in het bod van de Italianen. Het gaat om een contract voor anderhalf jaar. Volgens NRC sportredacteur Koen Greves biedt AC Milan in tegenstelling tot Bayern, de veteraan een beter einde van zijn voetbalcarrière:

“Onder Van Gaal verloor Van Bommel zijn basisplaats. Van Bommel had geen zin om op het einde van zijn carrière op de reservebank te moeten gaan zitten. Via zijn zaakwaarnemer kon hij bij de Italiaanse club terecht. AC Milan kan de middenvelder goed gebruiken omdat de club kampt met veel geblesseerde middenvelders: Massimo Ambrosini, Gennaro Gattuso en Clarence Seedorf. Het is voor hen ook een goedkope oplossing”

De drieëndertigjarige Van Bommel (wiki) speelde vanaf 2006 bij Bayern München. In 122 wedstrijden scoorde hij elf keer. Bij AC Milan wordt Van Bommel de dertiende Nederlandse speler. Afgelopen week trok de club ook al middenvelder Urby Emanuelson (wiki) van Ajax aan. Greves:

“Dat Emanuelson en Van Bommel allebei naar AC Milan gaan is niet raar. Ze hebben dezelfde zaakwaarnemer: Mino Raiola. Die had goede contacten bij AC Milan en dat was voor Van Bommel een mooie gelegenheid om te vertrekken.”

    • Hans Klis