Uitgelicht

De Naga Viper is de heetste peper ter wereld. BBC 1, 23.25u.
De Naga Viper is de heetste peper ter wereld. BBC 1, 23.25u.

Film

What a Girl Wants (Dennie Gordon, 2003, VS). Amerikaanse tiener Amanda Bynes smacht naar een ontmoeting met haar vader, een Britse politicus (Colin Firth). Meisjespulp van hoog niveau komt uit de koker van de makers van de tv series Ally McBeal en Sex and the City. Net5, 20.30-22.45u.

Murder at 1600 (Dwight Little, 1997, VS). Amerikaanse president is een van de verdachten in voorspelbare actiethriller met Wesley Snipes als rechercheur die moord op secretaresse in het Witte Huis onderzoekt. Ook met Diane Lane en Alan Alda.Veronica, 20.30-22.40u.

Midnight Run (Martin Brest, 1988, VS). Onderhoudende komische actiethriller is een roadmovie waarin Robert De Niro excelleert als moderne premiejager die sympathieke, door meerdere partijen belaagde maffia-accountant (Charles Grodin) veilig van New York naar Los Angeles moet overbrengen. RTL7, 20.30-22.55u.

Half Light (Craig Rosenberg, 2006, Engeland/Duitsland). Thriller met scheutjes Don’t Look Now en The Sixth Sense. Demi Moore als Amerikaanse bestsellerauteur die in afgelegen Schots dorpje rouwt om haar verdronken zoontje. Met Hans Matheson als lokale vuurtorenwachter.RTL8, 20.30-22.40u.

Proof (John Madden, 2005, VS). Gwyneth Paltrow als jonge briljante wiskundige die bang is dat haar hetzelfde lot wacht als haar vader, de gek geworden wiskundige Anthony Hopkins. Ingenieus geconstrueerd drama wil dat Paltrow het auteurschap opeist van een door Jake Gyllenhaal in Hopkins’ werk ontdekt geniaal wiskundig bewijs.BBC 1, 0.35 2.10u.

Actualiteiten

EénVandaag. Een gesprek met Donald Sturrock, biograaf en vriend van Roald Dahl die van de kinderen van de schrijver inzage kreeg in honderden brieven van Dahl aan zijn moeder, zijn beste vriend en literair agente. In de brieven toont de beroemde schrijver zich een bijgelovig man, die tijdens zijn leven veel verdriet kreeg te verwerken en die zijn survivalhandboeken voor kinderen vol hoop en levenswijsheden zelf ook hard nodig had.Ned.1, 18.15-18.40u.

Uitgesproken EO. De 14-jarige Imane mag haar hoofddoek niet langer dragen op het Volendamse Don Bosco College omdat dit volgens het bestuur niet strookt met de katholieke identiteit van de school. Ook een islamitische invaljuf van de christelijke Van Hoogstratenschool in Den Haag mag haar hoofddoek niet dragen. Een debat over deze kwesties met Wim Kuiper, voorzitter van de Besturenraad en de Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven. Ned.2, 20.25-20.55u.

Nieuwsuur. In de studio een advocaat die enige vermeende slachtoffers van rooms-katholieke geestelijken bijstaat. En de gisteren vervallen reportage over het toerisme in Tunesië.Ned.2, 22.00-23.00u.

Informatief

Oprah Winfrey show. Tien maanden geleden in Amerika te zien en nu hier: de uitzending waarin het Puerto Ricaanse, vooral in de VS populaire tieneridool Ricky Martin aan Oprah en de wereld bekendmaakt homoseksueel te zijn en een kindje te willen.RTL8, 17.10-18.05u; 23.30-0.20u.

Günter Wallraff undercover: Rassismus in Deutschland. Een jaar lang ging de Duitse journalist Wallraff verkleed als Somaliër om te ervaren hoe het is om als zwarte in Duitsland door het leven te moeten gaan – ook al is het in ongeloofwaardige vermomming. Arte, 20.15-21.35u.

Hotel De Toekomst. Acht werklozen gaan met een team specialisten een oud hotel renoveren. Tussen het klussen door worden de deelnemers opgeleid als bar-medewerker, chef-kok, kamermeisje, salesmanager, enzovoort. In drie maanden tijd moeten de deelnemers zichzelf bewijzen. Doel: een betaalde baan en een nieuwe carrière voor iedereen.RTL 4, 20.30-21.30u.

Publiek geheim. Serie documentaires over de verborgen geschiedenis van plekken in België. Vandaag: het Duitse vliegveld van Gontrode, in WO I thuishaven van al een even reusachtig luchtschip: de Zeppelin. Daarmee werd Londen voor het eerst in de geschiedenis vanuit de lucht aangevallen. Ook de eerste zware bommenwerpers vertrokken hier naar Engeland. Canvas, 20.40-21.10u.

Opium. Cornald Maas praat met vaste panelleden: actrice en Wie is de Mol-deelnemer Anna Drijver en schrijfster Nelleke Noordervliet en met Paul de Leeuw, over onder meer over de vraag hoever je kunt of moet gaan om een rol te kunnen spelen, over de vraag of en waarom Remco Campert de grootste dichter van Nederland is en over de nieuwe plaat van Adele.Ned.2, 20.55-21.25u.

Koppen XL: een moordgriet van 37. Ze heeft niet de ideale maten, ze heeft de reputatie een drugchick te zijn en ze heeft steevast relaties met foute rockers. En toch is Kate Moss al ruim een decennium hot. Amper 15 jaar is ze wanneer ze voor een kledingmerk uit de kleren gaat. De foto’s zorgen meteen voor schandaal. Maar Moss doet wat ze wil en is de muze van bekende modeontwerpers als Gianni en later Donatella Versace, Vivienne Westwood en vele anderen. Eén, 21.25-21.55u.

How tv ruined your life. Nieuwe komische serie waarin met behulp van sketches en archiefmateriaal de diepe kloof wordt getoond tussen het echte leven en de manier waarop dat door de tv wordt weergegeven. Deze eerste aflevering gaat over angst.BBC 2, 23.00-23.30u.

Pauw & Witteman. De Nederlandse verhoren in het proces tegen piloot Julio Poch worden morgen afgerond. Zijn dochter Mariana Poch is te gast in de studio. En Herman Koch komt vertellen over zijn nieuwe boek.Ned.1, 23.00-23.55u.

The science of pleasure and pain. Hoe werkt plezier, en waarom bestaat het? Presentator Michael Mosley ontdekt hoe de heetste chili een geluksgevoel opwekt, waarom ouders overstromen van liefde voor hun baby en wat er gebeurt als je van je eigen bruiloft een scheikundeproef maakt.BBC 1, 23.35-0.35u.