Twee doden bij aanslag in Manila

Philippine National Police SWAT members and other police investigators inspect the damage of a passenger bus following an explosion Tuesday Jan. 25, 2011 along a busy EDSA Avenue at the financial district of Makati east of Manila, Philippines. The powerful explosion ripped through the air-conditioned bus Tuesday killing at least four people and wounding more than a dozen others. (AP Photo)
Philippine National Police SWAT members and other police investigators inspect the damage of a passenger bus following an explosion Tuesday Jan. 25, 2011 along a busy EDSA Avenue at the financial district of Makati east of Manila, Philippines. The powerful explosion ripped through the air-conditioned bus Tuesday killing at least four people and wounding more than a dozen others. (AP Photo) Filippijnse agenten onderzoeken de bus. Foto AP

In de Filippijnse hoofdstad Manila zijn twee mensen gedood bij een bomaanslag in een bus. Zeker vijftien mensen raakten gewond. Dit meldt persbureau Reuters.

Het explosief lijkt onder een passagiersstoel te hebben gelegen, verklaarde een veiligheidsofficial volgens Reuters. Er is nog geen indicatie van wie mogelijk achter de aanslag zit.

Foto Reuters / Cheryl RaveloFoto Reuters / Cheryl Ravelo

In delen van de Filippijnen strijden rebellen tegen veiligheidstroepen, maar aanvallen in de hoofdstad zijn zeldzaam. Drie maanden geleden waarschuwden verschillende buitenlandse ambassades dat het risico op aanslagen verhoogd was.

Zes jaar geleden vond voor het laatst een dergelijke aanval plaats in Manila. Daarbij kwamen toen zes mensen om. Die aanval werd opgeëist door Abu Sayyaf, een islamitische rebellengroep gelinkt aan al-Qaeda.

    • Peter van der Ploeg