transfernieuws

AC Milan en Bayern München zijn in onderhandeling over een transfer van Mark van Bommel. De Italiaanse koploper wil de 33-jarige middenvelder graag hebben en een transfer is voor de Duitse club interessant omdat het contract van de Nederlander afloopt. Bayern wil dat niet verlengen, dus bestaat de kans dat hij transfervrij vertrekt en niks oplevert. Als Van Bommel naar AC Milan gaat, wordt hij de dertiende Nederlandse speler in de geschiedenis van de club. Ajacied Urby Emanuelson werd zondag de twaalfde. (zie grafic)

De transfer van Ajax-aanvaller Luis Suarez naar Liverpool lijkt niet door te gaan. Een delegatie van de Engelse club was gisteren in Amsterdam om te onderhandelen, maar het verschil tussen vraag en aanbod was te groot. Liverpool zou rond de 15 miljoen euro geboden hebben, Ajax zou rond de 35 miljoen euro vragen.

Maar Liverpool kan wel de rest van het seizoen beschikken over Ryan Babel, want ook zijn transfer is afgeketst. De Engelse club bereikte vorige week een akkoord met Hoffenheim, maar de Nederlander kwam er zelf niet uit met de Duitse club.

Ook de transfer van Ruud van Nistelrooy naar Real Madrid is van de baan. Zijn club Hamburger SV wees een bod van 2 miljoen euro definitief af. „We willen alles doen om Europees voetbal te bereiken. Het is dus ondenkbaar om Van Nistelrooy op dit moment te laten vertrekken”, aldus HSV-directeur Bernd Hoffmann op de website.

Ajax verhuurt Marvin Zeegelaar voor de rest van het seizoen aan Excelsior. De club uit Amsterdam verlengde gisteren het contract van de twintigjarige aanvaller tot 2012, maar wil hem in Rotterdam ervaring in de eredivisie laten opdoen.