Nominaties voor Oscars bekend gemaakt

In this photo provided by Roadside Attractions, Javier Bardem, as Uxbal, is shown in a scene from "Biutiful." (AP Photo/Roadside Attractions, Jose Haro) NO SALES Javier Bardem in Biutiful. Foto AP / Roadside Attractions / Jose Haro

De Oscar-nominaties zijn in Bevery Hills, Californië bekend gemaakt. Kanshebber voor veel Oscars is The King’s Speech.

The King’s Speech heeft maar liefst twaalf nominaties binnengesleept. True Grit heeft tien nominaties gekregen. Inception en The Social Network kregen er beiden acht. Die vier films strijden samen met Black Swan, The Fighter, The Kids Are All Right, 127 Hours, Toy Story 3 en Winter’s Bone om de Oscar voor de beste film.

The King’s Speech:

True Grit:

Black Swan:

De nominaties voor de beste acteur zijn: Colin Firth (The King’s Speech), Jesse Eisenberg (The Social Network), James Franco (127 Hours), Javier Bardem (Biutiful) en Jeff Bridges (True Grit).

Voor beste actrice zijn in de running: Annette Bening (The Kids Are All Right), Nicole Kidman (Rabbit Hole), Jennifer Lawrence (Winter’s Bone), Natalie Portman (Black Swan) en Michelle Williams (Blue Valentine).

Nominaties voor de beste regie gaan naar Black Swan, The Fighter, The King’s Speech, The Social Network en True Grit.

The Social Network heeft al veel prijzen binnengesleept de laatste tijd. De film won een Golden Globe voor beste dramafilm en stond bovenaan de lijstjes van filmcritici. The King’s Speech won de prijs van de Producers Guild of America Awards, een onderscheiding die in het verleden vaak een Oscarwinnaar voorspelde.

De Oscars zullen op 27 februari in het Kodak Theatre in Hollywood uitgereikt worden.

Biutiful, met Javier Bardem:

The Kids Are All Right, met Annette Bening

    • Peter van der Ploeg