Kort nieuws Sport

Babel definitief van FC Liverpool naar TSG Hoffenheim

Liverpool, 25 jan. Voetballer Ryan Babel verruilt Liverpool definitief voor de Duitse club TSG Hoffenheim. De 24-jarige aanvaller zou vandaag bij de nummer acht van de Bundesliga een contract tekenen. Dat meldde Liverpool gisteren. Eerder op de dag liet Liverpool-trainer Kenny Dalglish nog weten dat de transfer niet doorging. Liverpool en Hoffenheim bereikten vorige week al een akkoord over een transfersom van naar verluidt zeven miljoen euro. Liverpool kocht Babel in 2007 voor twaalf miljoen euro van Ajax, maar de aanvaller werd nooit een basisspeler. (Novum)

FC Volendam wint de tweede periode

Volendam, 25 jan. FC Volendam heeft de tweede periode in de eerste divisie gewonnen. De voetbalclub profiteerde van puntenverlies van AGOVV, dat bij Sparta op 3-3 bleef steken. Alleen bij een zege zou AGOVV de periodetitel hebben gewonnen. FC Zwolle, dat in de tweede periode de meeste punten behaalde, heeft al een periodetitel op zak. Daarom had Volendam voldoende aan de tweede plaats. Volendam speelde gisteren met 0-0 gelijk bij Veendam, maar die wedstrijd telde al mee voor de derde periode. (Novum)

Zware loting voor de Fed-Cupploeg

Londen, 25 jan. De Nederlandse tennissters spelen in de eerste ronde van de Europees/Afrikaanse zone van de Fed Cup tegen Hongarije, Roemenië en Letland. Dat werd gisteren bepaald bij de loting in Londen. Michaëlla Krajicek maakt haar rentree in het team. Ook Arantxa Rus, Kiki Bertens en Richel Hoogenkamp zijn opgeroepen. Rus is de beste Nederlandse met een 139ste positie op de wereldranglijst, Krajicek staat vier plaatsen lager. Alle tegenstanders hebben speelsters in de top-100 van de wereldranglijst. De eerste ronde wordt begin februari in het Israëlische Eilat gespeeld. (Novum)

Kunstrijdster Gijsman niet op EK

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 25 jan. De Nederlandse kunstrijdster Manouk Gijsman (18) heeft zich vanmorgen moeten terugtrekken voor de Europese kampioenschappen in Bern. Zij raakte bij een val tijdens de training geblesseerd aan haar heup. Onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig de kwetsuur is. Gijsman wordt dit seizoen achtervolgd door pech. Ze was pas kort voor de EK hersteld van een langdurige knieblessure. Gijsman was de enige Nederlandse deelneemster aan de EK.

Chelsea wint na 3 maanden uitduel

Londen, 25 jan. Chelsea heeft voor het eerst in drie maanden een uitwedstrijd in de Premier League gewonnen. Bij Bolton Wanderers won de Londense voetbalploeg met 4-0. (Novum)