Kort nieuws Economie

Onverwachte krimp Britse economie

Amsterdam, 25 jan. De Britse economie is in het vierde kwartaal van 2010 onverwacht met 0,5 procent gekrompen ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat blijkt uit een voorlopige raming van het statistisch bureau van Groot-Brittannië. De krimp is een tegenvaller. Analisten hadden gerekend op een groei van 0,4 procent. (Novum)

Limburg investeert fors in campus

Maastricht, 25 jan. De komende tien jaar wordt 500 miljoen euro geïnvesteerd in de versnelde ontwikkeling van de Chemelot Campus in Sittard-Geleen en de Maastricht Health Campus. De provincie investeert 110 miljoen euro in het project, zo staat in de twee masterplannen die vanmiddag door de Limburgse commissaris van de koningin Léon Frissen zijn overhandigd aan minister Verhagen. (NRC)