In beeld: zo ziet verliezen van ‘Fed-Ex’ Federer eruit

A boy in the crowd holds Stanislas Wawrinka of Switzerland's crushed racquet after Wawrinka smashed it on the ground in reaction to losing a point against Roger Federer of Switzerland during his quarter-final men's singles match on the ninth day of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 25, 2011. Federer won 6-1, 6-3, 6-3. IMAGE STRICTLY RESTRICTED TO EDITORIAL USE ? STRICTLY NO COMMERCIAL USE AFP PHOTO / PAUL CROCK
A boy in the crowd holds Stanislas Wawrinka of Switzerland's crushed racquet after Wawrinka smashed it on the ground in reaction to losing a point against Roger Federer of Switzerland during his quarter-final men's singles match on the ninth day of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 25, 2011. Federer won 6-1, 6-3, 6-3. IMAGE STRICTLY RESTRICTED TO EDITORIAL USE ? STRICTLY NO COMMERCIAL USE AFP PHOTO / PAUL CROCK Een gelukkige toeschouwer ontvangt het stukgesmeten racket van Stanislas Wasrinka na diens verloren kwartfinale-partij tegen Roger Federer. (Foto AFP/Paul Crock)

De frustratie over het grote krachtsverschil met Roger Federer bracht zijn Zwitserse landgenoot Stanislas Wawrinka gisteravond tot een staaltje vintage racket-stuksmijten. Titelverdediger Federer won de kwartfinale van de Australian Open eenvoudig met 6-1, 6-3, 6-3. In de halve finale staat de nummer twee van de wereld tegenover de Serviër Novak Djokovic of de Tsjech Tomas Berdych, die vanochtend (Nederlandse tijd) bezig is.

Nadal speelt morgen een Spaans onderonsje tegen David Ferrer om een plek in de halve finale tegen de winnaar van de partij tussen de Brit Andy Murray en de Oekraïener Alexandr Dolgopolov.

En nu de arme Stanislas Wawrinka in beeld. Een frustrerende pot tennis:

Stanislas Wawrinka (links) en Roger Federer praten met de umpire voorafgaand aan hun kwartfinale-partij. (Foto AP/Rob Grifith)Stanislas Wawrinka (links) en Roger Federer praten met de umpire voorafgaand aan hun kwartfinale-partij. (Foto AP/Rob Grifith)

(Foto AFP / Paul Crock)(Foto AFP / Paul Crock)

(Foto AFP / William West)(Foto AFP / William West)

(Foto AP/Andrew Brownbill)(Foto AP/Andrew Brownbill)

Het wordt Wawrinka te veel, hij smijt zijn racket kapot. (Foto Reuters/David Gray)Het wordt Wawrinka te veel, hij smijt zijn racket kapot. (Foto Reuters/David Gray)

(Foto Reuters/Yuriko Nakao)(Foto Reuters/Yuriko Nakao)

(Foto AFP / Paul Crock)(Foto AFP / Paul Crock)

Zwitsers onder elkaar na afloop van de partij. (Foto AP / Andrew Brownbill)Zwitsers onder elkaar na afloop van de partij. (Foto AP / Andrew Brownbill)

    • Bart Hinke