In beeld: Egypte schreeuwt om vertrek Mubarak

Betogers raken slaags met de oproerpolitie in Caïro. Foto Reuters.

In verschillende Egyptische steden gingen vandaag duizenden mensen de straat op om te protesteren tegen het regime van president Mubarak.

Op YouTube zijn beelden opgedoken die een goede impressie geven van de grimmige sfeer in Caïro. De demonstranten deinsden niet terug voor de oproerpolitie en probeerden een waterkanon tegen te houden:

De internationale persbureaus maakte de hele middag foto’s van de protesten:

Demonstranten raken slaags met de oproerpolitie in Caïro. Foto Reuters.Demonstranten raken slaags met de oproerpolitie in Caïro. Foto Reuters.

Politieagenten klimmen over een hek bij de betoging in Caïro. Foto Reuters.Politieagenten klimmen over een hek bij de betoging in Caïro. Foto Reuters.

Betogers vallen een waterkanon aan bij de betoging in Caïro. Foto Reuters.Betogers vallen een waterkanon aan bij de betoging in Caïro. Foto Reuters.

Duizenden mensen zongen in Caïro het volkslied en zwaaiden met Egyptische vlaggen. Foto Reuters.Duizenden mensen zongen in Caïro het volkslied en zwaaiden met Egyptische vlaggen. Foto Reuters.

De politie zette traangas in om de betogers uiteen te jagen. Foto Reuters.De politie zette traangas in om de betogers uiteen te jagen. Foto Reuters.

Een massa demonstranten dromt samen op het Tahrir plein in Caïro. Foto Reuters.Een massa demonstranten dromt samen op het Tahrir plein in Caïro. Foto Reuters.

    • Pim van den Dool