Hans Laroes vertrekt bij de NOS

Hans Laroes vertrekt als hoofdredacteur van de NOS. In een mail aan zijn collega’s zegt hij tot 1 juli in functie te blijven.

Laroes noemt het goed dat NOS Nieuws een nieuwe hoofdredacteur krijgt. Hij zegt de nieuwsdienst in ‘excellente staat’ achter te laten. Een opvolger is nog niet bekend.

“Ik heb getwijfeld over de timing van mijn aankondiging, middenin de Wikileaks-periode. Maar die is juist illustratief voor hoe ik wel werken als hoofdredacteur: middenin een groot verhaal, direct betrokken. Met een vleugje journalistieke romantiek; dat ook. Een prima moment, bij nader inzien – ik vind dit een van de hoogtepunten in mijn werk bij de NOS.”- Laroes op zijn weblog

Hij werkte 23 jaar bij de NOS, waarvan negen als hoofdredacteur. Daarmee begon hij in 2002. Wat hij gaat doen na zijn vertrek is nog niet bekend.

Hans Laroes in 1988 als presentator van het NOS journaal:

Laroes in 2000 over de selectie van nieuws voor SchoolTV:

Op zijn weblog uit Laroes nog zijn zorgen over de voorgenomen bezuinigingen op de Publieke Omroep:

“Ik ben nog niet weg, en zeker niet demissonair. Ik zal tot 1 juli blijven werken aan een onvermijdelijke, goede, betrouwbare, ook internationaal georiënteerde nieuwsorganisatie, die met opgeheven hoofd de bezuinigingsdiscussie van de komende jaren zal ingaan. Omdat het wel verdomd kortzichtig zou zijn om aan te tasten wat hier is opgebouwd, namens iedereen voor wie wij werken, als publieke organisatie.”

    • Peter van der Ploeg