FIFA-bestuur verdeeld

De voorzitter van de Aziatische voetbalbond, Mohamed Bin Hammam, vindt dat voorzitter Sepp Blatter van de FIFA moet opstappen. Dat zei Bin Hammam, tevens bestuurslid van de wereldvoetbalbond, gisteren tegen persbureau AP.

Volgens de bestuurder van Qatar draagt het twaalf jaar durende voorzitterschap van Blatter bij aan het beeld dat de FIFA corrupt is. „Iedereen beschuldigt ons van corruptie, misschien omdat mensen zien dat Blatter al heel lang deel uitmaakt van de FIFA”, zei Bin Hammam.

Voordat Blatter voorzitter werd van de FIFA, was hij rechterhand van zijn voorganger Havelange. „Ik denk dat verandering het beste is voor de FIFA”, zei Bin Hammam. De voorzitter van de Aziatische voetbalbond wordt genoemd als tegenkandidaat van Blatter bij de verkiezing van de FIFA-voorzitter in juni van dit jaar. Zelf wilde hij niet op vragen over een kandidatuur ingaan.

Diverse bestuursleden van de wereldvoetbalbond werden de afgelopen maanden in verband gebracht met omkoping en het maken van verboden stemafspraken in aanloop naar de toewijzing van de WK’s van 2018 en 2022. De eindtoernooien gingen naar Rusland (2018) en Qatar (2022). (AP)