Facebookbaas raakt zijn fanpagina kwijt

Hackers zijn erin geslaagd  de Facebook-account van Mark Zuckerberg te kapen, meldt techblog Techcrunch. Vanavond verscheen daar uit het niets een oproep voor ‘Let the hacking begin’. Het gaat niet om Zuckerbergs persoonlijke site met zijn eigen vrienden, maar om diens  fanpagina waar iedereen lid van kan worden. Voordat de pagina offline gehaald werd, kon

Hackers zijn erin geslaagd  de Facebook-account van Mark Zuckerberg te kapen, meldt techblog Techcrunch. Vanavond verscheen daar uit het niets een oproep voor ‘Let the hacking begin’. Het gaat niet om Zuckerbergs persoonlijke site met zijn eigen vrienden, maar om diens  fanpagina waar iedereen lid van kan worden.

Voordat de pagina offline gehaald werd, kon deze screenshot links gemaakt nog als bewijs gemaakt worden.

Tips om zelf een Facebook account te hacken zijn er genoeg. Probeer het eens zozo of zo. Maar veel van de Facebook passwordshacks die rondzwerven zijn in feite verkapte malware.

De hack was een aanklacht tegen de financiering van Facebook:

“Let the hacking begin: If facebook needs money, instead of going to the banks, why doesn’t Facebook let its users invest in Facebook in a social way? Why not transform Facebook into a ‘social business’ the way Nobel Price winner Muhammad Yunus described it? http://bit.ly/fs6rT3 What do you think? #hackercup2011.”

Inmiddels is de fanpagina van Zuckerberg niet meer bereikbaar:

    • Marc Hijink