Eigenaar It’s Electronics vraagt uitstel van betaling aan

Alle ruim duizend werknemers van It’s Electronics hebben gisteravond laat van hun bedrijfsleiders te horen gekregen dat ze vandaag niet hoeven te komen werken. Moederbedrijf Impact Retail heeft uitstel van betaling aangevraagd, zo meldt de website van de consumenten-electronicaketen. Onder Impact Retail vallen It’s Electronics, Modern.nl en PrijsTopper.

De salarissen aan de werknemers zijn nog niet uitgekeerd, meldt de Telegraaf vandaag. De directie van Impact Retail, het moederbedrijf van It’s Electronics, heeft uitstel van betaling aangevraagd. De winkels en webshops zijn gesloten. De directie van Impact Retail bekijkt momenteel onder meer de mogelijkheden van een doorstart van de winkels en webshops. Volgens het bedrijf hebben zich hiervoor al verschillende mogelijke partners gemeld.

Mensen die nog een bestelling hebben lopen of een product ter reparatie hebben aangeboden worden persoonlijk op de hoogte gebracht van de status, zo meldt het bedrijf. De Consumentenbond heeft meer informatie over consumentenrecht bij faillissementsdreiging.

    • Bart Hinke