Beenhakker per direct op non-actief gesteld

Feyenoord spreekt van een vertrouwensbreuk met Leo Beenhakker.

Feyenoord heeft technisch directeur Leo Beenhakker per direct op non-actief gesteld. Volgens algemeen directeur Eric Gudde is er sprake van een vertrouwensbreuk. „We zitten met de club in een uiterst turbulente periode waarin blind vertrouwen en volledig respect naar elkaar toe cruciaal zijn”, verklaart Gudde op de website van Feyenoord. „Het is door alle uitlatingen die Beenhakker de laatste dagen heeft gedaan duidelijk dat hiervan geen sprake meer is. In het belang van de club hebben we hem verteld dat zijn werkzaamheden per direct stoppen.”

De 68-jarige Beenhakker zei vorige week in een persconferentie aan het eind van het seizoen zijn functie neer te leggen. Hij had gehoord dat de andere drie directieleden de Raad van Commissarissen hadden geadviseerd zijn contract niet te verlengen – omdat hij te oud zou zijn. Beenhakker verweet zijn mededirectieleden onder meer dat ze niet eerlijk waren geweest en dat ze hem „respectloos” en „als een kind” hebben behandeld.

Tot er een vervanger is gevonden, neemt de directie de werkzaamheden van Beenhakker waar. (NRC)