3 redenen om tv te kijken

1 actiethriller

Murder at 1600

Veronica, 20.30-22.40u.

De Amerikaanse president is een van de verdachten in een wat voorspelbare actiethriller met Wesley Snipes als rechercheur die de moord op een secretaresse in het Witte Huis onderzoekt. Daar blijken dubieuze zaken plaats te vinden. Met Diane Lane en Alan Alda. (Dwight Little, 1997)

2 thriller

Half Light

RTL8, 20.30-22.40u.

Thriller met scheutjes Don’t Look Now en The Sixth Sense. Demi Moore speelt Rachel Carlson, een Amerikaanse succesvolle auteur die in een afgelegen Schots dorpje rouwt om haar verdronken zoontje. Met Hans Matheson als de lokale vuurtorenwachter. (Craig Rosenberg, 2006)

3 docu

Johan Simons: Zeg dat het goed komt

Ned.2, 23.00-23.55u.

Documentairemaker Ireen van Ditshuyzen volgde de afgelopen twee jaar theatermaker Johan Simons. Op reis, thuis met vrouw Elsie de Brauw en kinderen, en vooral werkend aan voorstellingen. Aan de hand van fragmenten uit toneelvoorstellingen laat Van Ditshuyzen de verschillende kanten van het oeuvre van deze lastige, maar vooral ook charismatische man zien.