Vroeger kon je gewoon met je telefoon smijten

Je hebt geluk als je mobiele telefoon twee jaar meegaat. De batterij sterft een langzame dood, het beeldscherm vertoont met elk gesprek meer krasjes en barstjes en geleidelijk bevatten de woorden in je smsjes steeds minder klinkers. Zelfs onbreekbare mobiele telefoons zijn gemakkelijk te slopen.
Er was een tijd dat telefoons langer meegingen, maar dat was vroeger en toen was alles immers beter. Voor en na de jaren zeventig moesten telefoons namelijk ook gewoon nog na een nucleaire winter werken.

Dit filmpje van telefoonbedrijf Bell Systems laat zien hoe ze vroeger telefoons testten zodat je er tot in de eeuwigheid mee kon bellen. Misschien is het bij nader inzien, maar goed dat ze dit niet meer doen met je iPhone, dan zou die nooit heel de fabriek verlaten.