vandaag

In het nieuws:

Minister-president Mark Rutte spreekt in Londen met zijn Britse collega David Cameron. Op de gespreksagenda staan onder andere de stabiliteit in de eurozone en de situatie in Afghanistan. Voorafgaande aan het gesprek met Cameron heeft Rutte ook een ontmoeting met vicepremier Nick Clegg.

Staatssecretaris Henk Bleker (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, CDA) bezoekt in Brussel de Landbouw- en Visserijraad van de Europese Unie. Hij zal met collega’s praten over een betere regelgeving voor de diervoederindustrie, nu bij Duitse landbouwbedrijven een hoge concentratie dioxine in het veevoer is aangetroffen.

In Los Angeles worden de genomineerden voor de Razzie Awards, de prijzen voor de slechtste films, bekendgemaakt. Als kanshebbers worden genoemd The Tooth Fairy, The Back-up Plan (met Jennifer Lopez) en Furry Vengeance. De uitreiking van de beruchte Razzies vindt plaats op 26 februari, een dag voor de uitreiking van de Oscars.