transfernieuws

Bij het vertrek van Urby Emanuelson naar AC Milan was de vraag lange tijd: wanneer? Zaterdag ontstond daar wat onduidelijkheid over. Milan dacht per direct een beroep op de Ajacied te kunnen doen, Ajax meende nog tot het einde van het seizoen over de linkspoot te kunnen beschikken. Gisteren volgde het antwoord: Emanuelson (24) gaat per direct naar AC Milan. Hij tekent voor 3,5 jaar. Ajax vangt ongeveer 2 miljoen euro.

Ricky Kruys speelt tot het einde van het seizoen voor FC Volendam. De middenvelder komt over van het Zweedse FC Malmö en wordt herenigd met zijn vader, Gert Kruys. Volendam staat derde in de Jupiler League.

Kew Jaliens verruilt AZ per direct voor Wisla Kraków uit Polen. De 32-jarige verdediger tekent een contract voor 2,5 jaar. Jaliens speelde sinds 2004 voor AZ. Bij Wisla Kraków voetbalt ook Nourdin Boukhari, oud-speler van Ajax en NAC Breda.

Mido zet zijn carrière voort bij Zamalek in Egypte, zijn vaderland. Mido (27) verliet onlangs Ajax, nadat trainer Martin Jol was opgestapt.

FC Den Bosch en het Franse Stade Rennes zijn het afgelopen weekeinde eens geworden over een transfer van John Verhoek. De speler moet zelf nog wel tot overeenstemming komen met zijn nieuwe club Stade Rennes.

Youssef El Akchaoui speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor VVV-Venlo. Hij kon bij Heerenveen niet rekenen op een basisplaats. El Akchaoui startte gisteren direct in de basis van VVV.

Stoke City heeft zijn aanval versterkt met de Noor John Carew. Hij wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Aston Villa. Carew (31) reageert daarmee op de komst van Darren Bent naar Aston Villa.

Vitesse heeft zich alweer versterkt met een nieuwe speler. Het is Haruna Babangida, het jongere broertje van Tijjani Babangida, oud-speler van Ajax. De clubloze aanvaller start deze week bij Vitesse.