Stripboek voor ‘Steampunk’ Palin

Cover Steampunk Palin door Brian Denham

De bekendste huismoeder van Alaska, Sarah Palin, is nu voorgoed vereeuwigd in de Amerikaanse popcultuur. Het boegbeeld van de Amerikaanse Tea Party-beweging en potentieel presidentskandidaat voor 2012 krijgt nu namelijk - na haar eigen reality-tv show en een vast baantje als politiek commentator bij Fox - haar eigen stripboek: Steampunk Palin.

Obama en Palin gaan de strijd aan met Al Gore
In een niet zo verre toekomst is alle olie op. Na verschillende rampen met nucleaire reactoren is de wereld op zoek naar nieuwe duurzame energiebronnen. Sarah Palin, wiens ledematen inmiddels volledig robotisch zijn, gaat samen met president “Robama” en - een met robotarm uitgeruste - senator John McCain de strijd aan met de grote oliemaatschappijen die nog altijd de wereld in hun greep houden. 

Geïnspireerd door de Tea Party wordt dit bijzondere trio voorvechter van stoom als nieuwe energiebron. Om het verhaal nog ongeloofwaardiger te maken, wordt het duivelse olieconglomeraat geleid door Al Gore.

Steampunk Palin ligt sinds 19 januari in Amerikaanse winkels. De uitgever Antarctic Press hoopt met het stripboek munt te slaan uit de populariteit van Palin onder Republikeinse Amerikanen en de mensen die genieten van de opmerkelijke uitspraken en gedrag van de voormalig gouverneur van Alaska.

Steampunk Palin maakt deel uit van een serie losstaande verhalen over Amerikaanse politieke figuren. Ook Obama, Arnold Schwarzenegger en Abraham Lincoln krijgen elk hun persoonlijke stripboek.

Het is echter niet de eerste keer dat Palin in een stripboek verschijnt, maar wel de eerste keer in haar eigen boek. Afgelopen jaar verscheen zij al in één van de bekendste Amerikaanse stripboeken: Archie Comics. Hierin deelde ze, heel romantisch met elk een eigen rietje, een frisdrank met president Obama.