Roodhemden protesteren weer

Bangkok. Tienduizenden demonstranten in rode hemden gingen gisteren in het centrum van de Thaise hoofdstad Bangkok de straat op. Het is de tweede keer deze maand dat er geprotesteerd werd tegen de overheid. De betogers vragen om de vrijlating van de leider van het Verenigd Front voor Democratie en tegen Dictatuur, de oud-premier Thaksin Shinawatra. Hij werd tijdens de wekenlange protestacties in mei 2010 gearresteerd op bevel van het huidige regime, onder leiding van premier Abhisit Vejjajiva. Ook willen de roodhemden dat de regering aftreedt omdat deze niet gesteund zou worden door het volk. Foto Reuters An anti-government ''red shirt'' protester shouts during a rally near the Democracy monument, the site of bloody clashes with security forces, in Bangkok January 23, 2011.Thousands of anti-government activists gathered in Bangkok on Sunday to demand the release of their leaders who were detained since the May 2010 crackdown. REUTERS/Damir Sagolj (THAILAND - Tags: POLITICS CIVIL UNREST IMAGES OF THE DAY)
Bangkok. Tienduizenden demonstranten in rode hemden gingen gisteren in het centrum van de Thaise hoofdstad Bangkok de straat op. Het is de tweede keer deze maand dat er geprotesteerd werd tegen de overheid. De betogers vragen om de vrijlating van de leider van het Verenigd Front voor Democratie en tegen Dictatuur, de oud-premier Thaksin Shinawatra. Hij werd tijdens de wekenlange protestacties in mei 2010 gearresteerd op bevel van het huidige regime, onder leiding van premier Abhisit Vejjajiva. Ook willen de roodhemden dat de regering aftreedt omdat deze niet gesteund zou worden door het volk. Foto Reuters An anti-government ''red shirt'' protester shouts during a rally near the Democracy monument, the site of bloody clashes with security forces, in Bangkok January 23, 2011.Thousands of anti-government activists gathered in Bangkok on Sunday to demand the release of their leaders who were detained since the May 2010 crackdown. REUTERS/Damir Sagolj (THAILAND - Tags: POLITICS CIVIL UNREST IMAGES OF THE DAY) REUTERS