Politie trainen kan niet in Nederland

Verschillende mensen stellen voor om de Afghaanse agenten naar Nederland te halen en ze hier op te leiden. Zij vergeten dat de situatie hier totaal niet te vergelijken is met die in Afghanistan. Ik denk ook niet dat Afghaanse agenten, die niets anders kennen dan oorlog, hun draai zullen vinden met losse flodders in een veilig Nederlands bos. Als Afghaanse agenten op een checkpoint staan, worden ze beschoten en moeten ze zich wel gaan gedragen als paramilitairen. Een basisopleiding dien je in je eigen omgeving te volgen om je werkzaamheden naar behoren uit te kunnen voeren. Het veilige Nederland met het gunstige klimaat, de goede infrastructuur, de lichtvervuilde nachten en bosrijke omgevingen horen daar dus niet bij.

Erwin Kwakkel

Als militair drie keer in Afghanistan geweest