Opvolger in Haïti

President Haïti benoemt zoon tot zijn opvolger

PORT AU PRINCE, 23 JAN. - – President Duvalier van Haïti heeft in een proclamatie aan het volk meegedeeld dat hij zijn zoon Jean Claude heeft aangewezen hem te zijner tijd op te volgen. Hij wenste hem veel geluk, na “alle vurige patriotten en zijn oude strijdmakkers te hebben uitgenodigd een onverbrekelijke keten rond zijn zoon te vormen”. De president maakt voorts bekend dat de bevolking binnen enkele dagen overeenkomstig de grondwet geroepen zal worden zijn keus te bekrachtigen. (AFP)

Huisarts mag nu alles voorschrijven

DEN HAAG, 23 jan. - – Tussen de huisartsen en de ziekenfondsen is een afspraak gemaakt dat voortaan alle geneesmiddelen door de huisartsen aan fondspatiënten mogen worden voorgeschreven.[...] Het is wel de bedoeling, aldus de ziekenfondsen en de Landelijke huisartsenvereniging, dat de huisartsen bij het voorschrijven “zowel medisch als economisch verantwoord handelen”. [..]

Op 24 januari 1971 verscheen de krant niet, vandaar berichten van 23 jan.