op nrcnext.nl

Niet voor arachnafoben

Fotograaf Thomas Shahan maakte een fotoserie van spinnen, vliegen en andere insecten en legde vast wat we met het blote oog niet kunnen zien. Zelden kwam een fotograaf zo dichtbij. Bekijk de foto’s op het blog.

Dialoogloze minifilm

Gastblogger Job de Wit selecteert ieder weekend de videoclip van de week. Ditmaal is het de beurt aan regisseur Oliver Goodrum die op de ruim zes minuten van Consequences of the Kill van de band Casually Sunshine de Zuid-Londense achterstandsbuurt Heygate tot leven brengt. In de dialoogloze minifilm wordt het sombere verhaal verteld van zes tragische figuren. Alleen een ontluikend liefdesverhaal brengt enig licht naar deze gedoemde plek.

De afstraffing van Ajax

Het leek een tijdje goed te gaan bij Ajax sinds Frank de Boer de leiding overnam van Martin Jol bij de Amsterdamse club. Maar gisteren werden de Amsterdammers weggespeeld in Utrecht en mochten ze na 90 minuten nog blij zijn dat het bij 3-0 was gebleven. Is het ‘Frank de Boer-effect’ nu al uitgewerkt in de Arena? Discussieer mee op het blog.