op nrcnext.nl

Lenin in zijn mausoleum. The body of Vladimir Lenin lies inside Lenin's Mausoleum on Red Square in Moscow in this October 19, 1993 file photo. Lenin may be turned out of his tomb if a campaign launched by members of Russia's ruling party succeeds in closing down his mausoleum on Red Square. At www.goodbyelenin.ru -- a nod to the hit German comedy about the collapse of Communism -- the party ran a click-to-vote poll. It said over 100,000 people, or two in three of those taking part, backed the proposal to remove the embalmed body of the Bolshevik revolutionary and to give him a normal burial. REUTERS/Peter Andrews/Files (RUSSIA - Tags: POLITICS SOCIETY)
Lenin in zijn mausoleum. The body of Vladimir Lenin lies inside Lenin's Mausoleum on Red Square in Moscow in this October 19, 1993 file photo. Lenin may be turned out of his tomb if a campaign launched by members of Russia's ruling party succeeds in closing down his mausoleum on Red Square. At www.goodbyelenin.ru -- a nod to the hit German comedy about the collapse of Communism -- the party ran a click-to-vote poll. It said over 100,000 people, or two in three of those taking part, backed the proposal to remove the embalmed body of the Bolshevik revolutionary and to give him a normal burial. REUTERS/Peter Andrews/Files (RUSSIA - Tags: POLITICS SOCIETY) REUTERS

Niet voor arachnafoben

Fotograaf Thomas Shahan maakte een fotoserie van spinnen, vliegen en andere insecten en legde vast wat we met het blote oog niet kunnen zien. Zelden kwam een fotograaf zo dichtbij. Bekijk de foto’s op het blog.

Dialoogloze minifilm

Gastblogger Job de Wit selecteert ieder weekend de videoclip van de week. Ditmaal is het de beurt aan regisseur Oliver Goodrum die op de ruim zes minuten van Consequences of the Kill van de band Casually Sunshine de Zuid-Londense achterstandsbuurt Heygate tot leven brengt. In de dialoogloze minifilm wordt het sombere verhaal verteld van zes tragische figuren. Alleen een ontluikend liefdesverhaal brengt enig licht naar deze gedoemde plek.

De afstraffing van Ajax

Het leek een tijdje goed te gaan bij Ajax sinds Frank de Boer de leiding overnam van Martin Jol bij de Amsterdamse club. Maar gisteren werden de Amsterdammers weggespeeld in Utrecht en mochten ze na 90 minuten nog blij zijn dat het bij 3-0 was gebleven. Is het ‘Frank de Boer-effect’ nu al uitgewerkt in de Arena? Discussieer mee op het blog.