Nog geen kou

In de tweede helft van de week probeert de winter weer vaste voet aan de grond te krijgen. Of het gaat lukken is nog onzeker. De komende 24 uur zitten we nog altijd in een noordwestelijke stroming. Aanblazer daarvan is een hogedrukgebied op de Oceaan.

Vanuit het noordwesten trekt vannacht een storing over met bewolking en regen. Overal kan een paar millimeter vallen. De temperatuur daalt tot rond 3 graden.

Morgen begint bewolkt met vooral in de zuidelijke provincies ook nog wat regen of motregen. In de middag klaart het vanuit het noordwesten soms flink op. Met geregeld zon wordt het zo’n 5 tot 6 graden. De noordwestenwind is matig en aan de kust en zeker op de Wadden enige tijd vrij krachtig.

Woensdag ruimt de wind geleidelijk naar het noordoosten. De aangevoerde lucht wordt kouder. In de middag varieert de temperatuur van 1 graad in het noordoosten tot rond 4 graden in de zuidwestelijke helft van het land. Bewolking houdt de overhand maar het is op de meeste plaatsen wel droog.

Donderdag en vrijdag is het droog en veelal bewolkt winterweer. In de nacht kan het een paar graden vriezen. Mocht het ’s nachts even opklaren, dan kan het kwik direct verder dalen tot nabij de 5 graden vorst. In het weekend blijft het rustig en droog.