Meyer wint Tour Down Under

Ben Swift triomfeert in de slotetappe van de Tour Down Under. Meyer wint het eindklassement.

Cameron Meyer is winnaar geworden van de Tour Down Under, een etappekoers in Australië. De 22-jarige Australische wielrenner van Garmin-Cervélo hield in de laatste etappe rondom Adelaide over 90 kilometer zijn landgenoot Matthew Goss van zich af. Goss diende in de korte slotrit acht seconden goed te maken op Meyer. Al snel had Goss, rijdend voor HTC, twee tellen te pakken bij een bonificatiesprint.

In de massasprint bleef Goss echter steken op plaats drie. Hij kwam uiteindelijk twee seconden tekort voor de eindzege. De sprint werd gewonnen door de Brit Ben Swift (Team Sky).

Lance Armstrong eindigde zijn laatste ronde buiten de Verenigde Staten als 65ste. Na afloop van de rit weigerde de Amerikaan de pers te woord te staan.

Rabobank bezette plaats vier en vijf in de eindstand van de Tour Down Under. De Australische aanwinst Michael Matthews eindigde als vierde op slechts negen seconden van de winnaar. Laurens ten Dam werd vijfde op tien seconden. (NRC)