Kort nieuws voorpagina

CDA wil grens voor abortus verlagen tot 22 weken

Rotterdam, 24 Jan. De CDA-fractie in de Tweede Kamer wil de grens voor abortus verlagen van 24 naar 22 weken. Zo zullen ouders na een 20-wekenecho minder tijd krijgen om te beslissen of ze de zwangerschap laten afbreken. Pagina 5

‘Bouterse gehoord in drugszaken’

Rotterdam, 24 jan. De Surinaamse president Desi Bouterse is enkele jaren na zijn veroordeling voor cocaïnesmokkel in 1999 gehoord over drugszaken. Dat heeft oud-minister van Justitie Santokhi verklaard. Pagina 8

Portugal herkiest president Cavaco

Lissabon, 24 jan. De Portugese president Aníbal Cavaco Silva is gisteren herkozen voor een tweede termijn van vijf jaar. Cavaco, van de centrum-rechtse PSD, behaalde in de eerste ronde een absolute meerderheid. Pagina 2 en 7

Groenen stappen uit Ierse regering

Londen, 24 jan. De politieke chaos in Ierland is gegroeid doordat De Groenen uit de regering zijn gestapt, nadat premier Cowen het partijleiderschap van Fianna Fáil had neergelegd. Pagina 2 en 7

Uniek plan enquête in Eerste Kamer

Den Haag, 24 jan. De Eerste Kamerfracties van PvdA, SP en de ChristenUnie willen een parlementaire enquête naar de privatiseringen in de afgelopen twintig jaar. Het zou voor het eerst zijn dat de Eerste Kamer een parlementaire enquête houdt. Pagina 4

Nucleair overleg Iran gestaakt

Istanbul, 24 jan. De onderhandelingen tussen Iran en zes grote mogendheden over het Iraanse nucleaire programma hebben niets opgeleverd. Pagina 6

Nicolien Sauerbreij wint zilver op WK

La Molina, 24 jan. Nicolien Sauerbreij heeft zaterdag zilver gewonnen op de parallelslalom bij de WK snowboarden. Pagina 13

Lee wint WK sprint

Heerenveen, 24 jan. De Zuid-Koreaan Lee Kyu-hyuk won gisteren voor de vierde keer de wereldtitel sprint.Pagina 14