Kort nieuws Sport

Basisspeler Robben scoort voor Bayern, remise Dortmund

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 24 jan. Bayern München heeft zaterdag thuis eenvoudig van FC Kaiserslautern gewonnen. In de Allianz Arena werd het 5-1. Arjen Robben, die voor het eerst dit seizoen in de basis stond, opende kort voor rust de score. Mario Gomez maakte in de tweede helft een hattrick. Borussia Dortmund leed zaterdag onverwacht puntenverlies. De koploper kwam thuis tegen het laaggeklasseerde VfB Stuttgart niet verder dan 1-1. Dortmund staat nog wel 13 punten voor op Hannover 96 en FSV Mainz, die beide verloren. Hannover ging met 1-0 onderuit tegen Schalke, Mainz verloor met 1-0 van Wolfsburg.

Van Persie scoort 3 keer tegen Wigan

Rotterdam, 24 jan. Aanvaller Robin van Persie heeft zijn club Arsenal zaterdag aan de zevende thuiszege van het seizoen geholpen. De Rotterdammer nam in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Wigan Athletic alle doelpunten voor zijn rekening. In de tweede helft miste hij een strafschop. Koploper Manchester United won ook, met 5-0 van Birmingham City. Manchester City verloor verrassend met 1-0 van Aston Villa. Darren Bent, die voor ruim twintig miljoen euro werd overgenomen van Sunderland, maakte de winnende treffer. (Novum)

Van Nistelrooy mag niet weg van HSV

Hamburg, 24 jan. Ruud van Nistelrooy mag van zijn club HSV niet verhuizen naar Real Madrid. HSV heeft een bod van twee miljoen euro plus een oefenwedstrijd tegen Real definitief afgewezen, zei clubdirecteur Bernd Hoffmann gisteren. „We willen alles doen om Europees voetbal te bereiken. Het is dus ondenkbaar Van Nistelrooy te laten vertrekken”, aldus Hoffmann. Van Nistelrooy kwam begin 2010 naar HSV nadat hij bij Real overbodig was geworden. Maar nu de Madrileense aanvaller Higuain geblesseerd is geraakt, wilde de club Van Nistelrooy terughalen. (Novum)

Van der Vleuten tweede bij Jumping

Door een onzer redacteuren

Amsterdam, 24 jan. Springruiter Eric van der Vleuten is gisteren bij Jumping Amsterdam tweede geworden in de Grote Prijs. In de barrage eindigde hij met Utascha SFN net achter de Brit Michael Whitaker (Amai). Beiden bleven foutloos, maar Whitaker was 0,67 seconden sneller. Marc Houtzager eindigde in de Amsterdamse RAI met Tamino als derde, Ben Schröder (Unaniem) werd vijfde en Hendrik-Jan Schuttert (Cerona) zesde.